La Festa sobre Rodes

Finalitzat
Categoria: 
Inclusió

La Festa sobre Rodes

La Festa sobre Rodes té com a objectiu apropar i promoure l’ús de la bici amb caràcter participatiu i formatiu combinant tant la participació com l’exhibició.
Aglutina en un mateix espai diverses modalitats de pràctica esportiva, amb bicicletes adaptades incloses, així com entitats solidàries com Càritas o Bicicletes sense Fronteres, que donen una dimensió social a l’esdeveniment.
El programa de la Festa sobre Rodes pretén donar a conèixer el divers ventall de possibilitats que existeix dins el món de la bicicleta, modalitats ben diferents dirigides a totes les edats per poder participar, tant individualment com en família.
En aquest espai, gent de totes les edats poden participar de manera lliure en les diverses activitats de manera lúdica i esportiva, tant per aprendre noves tècniques, com per provar circuits o vehicles. Es tracta d’activitats obertes (no hi ha inscripció prèvia), però sota la supervisió de monitors i personal expert.
Hi ha diferents graus de dificultat, depenent del coneixement i les habilitats de les persones que participin en les activitats. També hi ha una zona específica dedicada als nens, des dels 18 mesos i fins als 12 anys, amb vehicles de tot tipus, així com tallers i activitats recreatives. Experts del món de la bici tenen un espai destinat a mostrar les seves habilitats als espectadors i demostrar què poden arribar a fer dins de cada modalitat.
A la Festa sobre Rodes hi són representats els organismes i les associacions vinculades al món de la bicicleta, així com la federació i empreses del sector afins a l’esport fins i tot en el sector turístic. La Festa sobre Rodes compta amb l’assistència d’unes 15.000 persones.
Enguany s’ha celebrat el 30 de març a la Pl. Carles Buïgas (Font Màgica de Montjuïc), de 10.00 a 17.00 h.
Programa:
  • ‘Pump track’
És un circuit de salts i peraltes per recórrer amb inèrcia, per a totes les edats i els nivells.
  • Circuit de BMX
Activitat orientada a participants de tots els nivell, amb cursos d’iniciació i perfeccionament amb professors especialitzats de BMX, que ofereix grans salts espectaculars atractius per als adolescents amb una estètica trencadora i moderna.
Serà oberta però és obligatori treure’s una llicència de dia per poder-hi participar.
  • Bici urbana
Una zona específica per a la bicicleta a la ciutat, amb una àrea destinada a provar bicicletes elèctriques, plegables i de passeig.
  • Circuit ‘scooters’
Circuit de rampes per provar scooters i iniciar-se als salts i les piruetes (trucs) amb patinet (scooter). Cal que estigui orientada a participants de tots els nivells, amb cursos, classes magistrals, tallers d’iniciació, amb professors especialistes i experimentats.
Activitat que serà oberta a tothom, i que s’espera que gaudeixi d’un gran seguiment entre els nens i adolescents, que ho han convertit en una autèntica moda.
  • Zona infantil – Parc d’Inflables
Un espai per als més menuts amb diverses atraccions inflables.
  • Zona infantil – Escola de Trial i Pushbike
Un espai per a nens on es pot provar la modalitat de bicicleta de trial amb diversos monitors, i bicicletes sense rodetes per als més menuts.
  • Zona infantil – Tallers
Zona de tallers dinàmics on els més petits poden descansar, aprendre i gaudir dibuixant, pintant i promovent l’aprenentatge amb el joc.  L’interès d’aquesta activitat és vincular els tallers amb temes relacionats amb la bicicleta i els patins.
  • Circuit d’habilitats
Creació de diversos circuits d’habilitats que tinguin diferents tipus de dificultats amb gronxadors, rampetes, desnivells i esglaons, que es faran amb bicicletes de diferents mides i amb casc.
  • Seguretat viària
Creació de diversos circuits formatius on s’aprendrà a circular amb bicicleta amb la màxima seguretat viària.
  • Bicicleta adaptada
Un espai amb diferents tipus de vehicles i bicicletes adaptades on els participants podran interactuar amb aquests vehicles utilitzats dia a dia per persones amb diferents tipus de discapacitat.
 
comparteix aquest contingut: