Amics i Circ

Finalitzat
Categoria: 
Inclusió

Amics i Circ

"Amics i Circ" és un projecte comunitari que promou la salut mental, física i social del jovent en risc d’exclusió social mitjançant l’acompanyament educatiu amb mentors voluntaris i la promoció de l’activitat física i artística mitjançant l’aprenentatge
És un programa extraescolar amb l’objectiu de promoure la salut mental, física i social del jovent en risc d’exclusió social mitjançant dues estratègies: l’acompanyament educatiu per part de voluntariat universitari (mentors) i la promoció de l’activitat física i artística amb l’aprenentatge de tècniques de circ.
És un programa intersectorial coordinat per un grup de treball format per l’AFEV, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’Ateneu Popular 9 Barris, Escoles Esperança i Baró de Viver i Centre Cívic Baró de Viver.
Se celebren dues sessions setmanals de dues hores de duració durant el curs escolar. Els acompanyaments els fa el voluntariat universitari després d’una selecció i formació. Cada dilluns es duu a terme l’acompanyament educatiu individualitzat al Centre Cívic del barri.  Els dimecres el voluntariat acompanya els infants amb transport públic a tallers de circ a l’Ateneu Popular 9 Barris.
La participació de voluntariat és imprescindible: l’AFEV mobilitza els estudiants universitaris perquè col·laborin en projectes en barris desafavorits.
Els programes de mentoria ajuden a reduir els comportaments agressius, l’exteriorització de problemes de conducta i augmenten habilitats d’afrontament. Poden produir canvis positius en temes com la violència, el consum d’alcohol, de tabac o de drogues o en el rendiment acadèmic sense haver d’actuar específicament sobre el comportament. Els efectes són estables en el temps.
 
comparteix aquest contingut: